Bijeenkomst Energiemaatregelen door EPI-kenniscentrum

Parallel aan 'Bijeenkomst versterking, product en maatregelen'

Locatie: EnTranCe, Zernikelaan 17 in Groningen
Dinsdag 12 maart 2019 van 15.00-17.00 uur 

TNO, BuildinG en EPI-kenniscentrum organiseren in samenwerking met het Centrum Veilig Wonen (CVW) een technische bijeenkomst op dinsdag 12 maart a.s. in Groningen. Versterking gaat vaak gepaard met verduurzaming. In een parallel programma wordt er daarom een rondleiding en lezing gegeven op EnTranCe langs de nieuwste energie-oplossingen. Doel van dit programmaonderdeel is om inzicht geven in de stand der techniek van energie-slimme oplossingen.

Rondleiding HEAT-house - Measuring house for Heating Equipment & Appliance Testing: Het HEAT-house is een testfaciliteit om referentiemetingen en tests uit te voeren voor verwarmingstechnieken en toepassingen zoals centrale verwarmingssystemen, warmtepompen, zonnecollectoren en (gekoelde) zonnepanelen. Door de simulatie van levensechte woonsituaties met speciale aandacht voor temperatuursveranderingen, test het HEAT-house nieuwe en bestaande verwarmingstechnieken op de proef met het doel om het meest efficiënte energieverbruik voor verwarmingsdoeleinden te realiseren. Het helpt ook bij de overgang van aardgas naar elektriciteit als warmtebron.

Rondleiding HESI-lab - Hybrid Energy System Integration: Het HESI-lab is een laboratorium gericht op systeemintegratie. Op deze locatie test TNO, samen met partners en klanten, energiesystemen om ze duurzamer te maken op een betaalbare manier zonder de betrouwbaarheid van het bestaande energiesysteem en de energievoorziening in gevaar te brengen. Dit betekent dat de huidige afzonderlijke werkende energiesystemen moeten worden geïntegreerd met een (nieuw) duurzaam energiesysteem. Het creëert hybride (elektriciteit, warmte en gas) energiesystemen.

Lezing door Huub Keizers, programmamanager Energy & Built Environment van TNO:

  • Stand-alone technische oplossingen: warmtepompen, zonne-energie, installatie-oplossingen (HEAT-house)
  • Systemische opties: gebiedsaanpak, samenwerking van apparaten (HESI-lab)

Voor wie
De rondleidingen en lezing zijn geschikt voor iedereen met technische kennis of affiniteit.

Het programma
14.45-15.00 uur – Inloop en ontvangst
15:00-16.00 uur – Rondleiding op EnTranCe langs HEAT-House en HESI-lab
16.00-16.30 uur – Lezing door Huub Keizers, programmamanager Energy & Built Environment TNO
16.30-17.00 uur – Demonstratie op triltafel met toelichting door Okke Bronkhorst, TNO
Met aansluitend een borrel in BuildinG

Hoe kan ik me aanmelden?
In verband met beperkte zitplaatsen en catering willen we graag weten of je komt en daarbij geldt: vol = vol. Je kan je aanmelden door je vóór 5 maart a.s. in te schrijven via het formulier hieronder.

LET OP: er kan beeld- en filmmateriaal gemaakt worden voor latere publicatie. Wil je niet herkenbaar in beeld, dan verzoeken wij je dat bij ons aan te geven.

Aanmelden parallel programma bijeenkomst 12 maart 2019
  • ?