Veiligheid en schade

BuildinG wil de kennis rondom toekomstig bouwen en versterken vergroten. In de testhal wil BuildinG in de komende vijf jaar een testprogramma uitvoeren dat bijdraagt aan het verhogen van de veiligheid van constructies, maar ook het voorkomen van en/of herstellen van schades aan gebouwen. We richten ons met name op aardbevingsbestendig bouwen en gerelateerd onderzoek.

Kennisplatform Bouwen en Versterken

Ons doel? Kennis over aardbevingsproblematiek in Noord-Nederland voor iedereen toegankelijk te maken. We stimuleren daarom het vergroten van kennis rondom toekomstbestendig bouwen en versterken door onder andere kennistafels te organiseren en een jaarlijks congres en periodiek een kennisagenda te presenteren met actuele en relevante thema’s, ingebracht door wetenschappers en professionals. 

Meer informatie? Kijk op www.kennisplatformbouwen.nl.

Het Kennisplatform Bouwen en Versterken is in 2017 opgericht door BuildinG in samenwerking met TNO en Hanzehogeschool Groningen in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

Testen en monitoren

Om antwoorden te kunnen vinden op de diverse vragen rondom aardbevingsbestendig bouwen en herstellen, is het essentieel om te testen en te experimenteren. Wij bieden daarom alle ruimte en mogelijkheden aan bedrijven en onze partners om onderzoek te doen naar innovatie in toekomstbestendig bouwen.

 

Zo beschikt BuildinG over een unieke proeftuin met testopstellingen waarmee partijen gedrag van materiaal, gebouwdelen en constructies kunnen uittesten, zowel onder dynamische als statistische belastingen.
Deze testopstellingen zijn bewust laagdrempelig beschikbaar voor onderwijs, maar ook voor bedrijven die onderzoek willen doen.Bekijk alle mogelijkheden om te testen en experimenteren in de BuildinG proeftuin.
Of neem gelijk contact op.