Scholenbouw

Onderzoek toont aan dat veel schoolgebouwen in Nederland verouderd, energieverslindend en niet hygiënisch zijn. In aardbevingsgebied moet het aantal scholen  in vijf jaar tijd van 101 teruggebracht worden naar 70. Daarvan moeten er 29 opnieuw worden gebouwd en 41 ingrijpend verbouwd. Een belangrijke test- en leercase voor heel Nederland.

BuildinG wil door middel van kennisdeling bijdragen aan betere schoolgebouwen. Schoolgebouwen die veilig, schoon, gezond, circulair en energieneutraal zijn. Deze kennisdeling kan het opdrachtgeverschap versterken en systematische kennisoverdracht tussen verschillende projecten stimuleren.

Kennistool Scholenbouwmaatje

Scholenbouwmaatje deelt ervaringen tussen scholenbouwprojecten. In de toekomst wordt er een koppeling met GPR gerealiseerd zodat ook circulariteit en duurzaamheid van een ontwerp vroegtijdig in beeld komen. Daarnaast is er op afroep een onafhankelijk kwaliteitsteam beschikbaar dat vrijblijvend een second opinion kan afgeven. 

Naast aandacht voor de technische kwaliteit, is er binnen de tool ook aandacht voor lange termijn ontwikkelingen en kansen als het gaat om strategisch vastgoedbeleid.

Meer informatie over Scholenbouwmaatje? Neem gerust contact op. 

In Scholenbouwmaatje werken we samen met: Scholenprogramma Groningen, Economic Board Groningen, Ruimte-OK, bureau Scholenbouwmeester, Noorderpoort, GGD, Ultraware en Kenniscentrum NoorderRuimte van Hanzehogeschool Groningen.