Circulair

De circulaire bouweconomie ontwikkelt zich. Maar tot nu toe veelal via op zichzelf staande initiatieven. Terwijl we juist zoveel van elkaar kunnen leren en daarmee de innovatie kunnen versnellen. Een must voor de toekomst. En daarom een must voor BuildinG om in te participeren. 

De komende jaren richten we ons daarom op het organiseren van kennisdeling, synergie en opschaling rondom circulair bouwen.

Meer informatie over onze visie op circulaire bouweconomie? Neem dan gerust contact met ons op.

Onderzoek & innovatie

Om kennis op te doen en innovatie te versnellen, participeren we in verschillende projecten in de regio: 

 

  • De Loskade: een experiment van Van Wijnen op het voormalige Suikerunieterrein. Hier bouwen ze de ‘circulaire wijk van overmorgen’, een pop-up wijk van 45 verplaatsbare woningen waarbij geëxperimenteerd wordt met duurzame innovaties.
    Lees meer over De Loskade. 

 

Circulair Netwerk Noord-Nederland

Een verbinding leggen tussen de verschillende, op zichzelf staande initiatieven rondom circulair bouwen: dat is wat BuildinG wil bewerkstelligen met het Circulair Netwerk Noord-Nederland. Samen brengen we de bouw als geheel verder en bouwen we aan een kennisinfrastructuur waar alle belanghebbenden van profiteren.

Circulair-Digitaal centrum

Centraal hierbij staat het “circulair centrum” in onze BuildinG-proeftuin: een etalage voor lokaal geproduceerde, hernieuwbare materialen. Maar ook een centrum voor levenslang leren en een auditorium voor virtual reality. Dit centrum wordt volledig gemaakt van circulair materiaal uit de regio. De praktische invulling is flexibel: onderwijs, vergaderen, expositieruimte, alles is mogelijk.

Het centrum wordt digitaal ontworpen, digitaal geproduceerd en gaat hét voorbeeld worden van een innovatief, circulair en transparant bouwproces.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Onze partners: Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân, Provincie Groningen, Rijkswaterstaat, Groningen Seaports, Natuur en Milieufederatie Groningen, TNO, diverse gemeenten en anderen.