Stropaviljoen

Bevingsbestendige ‘Blikvanger’

In de proeftuin van BuildinG heeft Straw Blocks Systems een paviljoen gebouwd. Deze ‘Blikvanger’ bestaat uit een kwalitatief hoogwaardige en ecologische gebouwschil, gerealiseerd met stroblokken.

Het product/concept van bouwen, is zowel isolerend als dragend en heeft een minimale footprint. De innovatieve (‘meeneem’) fundering is een combinatie van schuimglas en composiet. Dit tezamen met de innovatieve bovenbouw maakt het paviljoen bevings- en toekomstbestendig. Het paviljoen is in augustus geopend door minister Ollongren.

Straw Blocks Systems is producent en leverancier van kwalitatief hoogwaardige prefab elementen voor gevel, vloer, dak en binnenwanden. Hun concept van circulair industrieel groen prefab bouwen heeft een minimale footprint.

De machines van Straw Blocks Systems vormen ruwe strobalen om tot geprofileerde legoachtige maat- en vormvaste stroblokken in (bijna) iedere gewenste vorm. Deze blokken worden verwerkt in een licht (inwendig) houten frame en vormen de basis voor een uniek concept met haar vele voordelen.

Met haar unieke concept van toekomstbestendig c.q. bevingsbestendig bou­wen biedt Straw Blocks Systems de bouw nieuwe wegen. Een groene regionale grond­stof / reststof als modern bouwmateriaal.

Primair is graan voedsel uit onze eigen achtertuin. Een koppeling van de sectoren landbouw en bouw geeft ongekende mogelijkheden voor een nieuwe, schone, groene en circulaire economie met in haar slipstream recreatie en toerisme. ‘Wuivend graan’ is een fantastische verfraaiing van ons landschap.