Heijmans ONE

Het verplaatsbare huis voor eenpersoonshuishoudens

We zien iets over het hoofd! Gebeurt ons allemaal. Denken buiten proporties of ergens een schakel missen. Dat terwijl oplossingen soms zo voor de hand liggen. 
Eenvoudig, haalbaar en betaalbaar. Met dit sobere eisenpakket brengt Heijmans een nieuw woonconcept op de markt: Heijmans ONE. Dit bijzondere huis biedt kansen voor de vraag naar kwalitatieve en betaalbare huurhuisvesting, maar verhelpt daarmee ook een maatschappelijk probleem.

Twee vragen: één oplossing

Heijmans ONE legt op intelligente wijze de verbinding tussen twee vraagstukken: het tekort aan goede tijdelijke huurhuizen en de troosteloze aanblik van leegstaande gebieden. Heijmans ONE is een mooi en compleet huis dat tijdelijk wordt geplaatst in leegstaande gebieden in de stad. Het voorziet in alle benodigde faciliteiten, zoals een keuken, een badkamer, een ruime woonkamer met vide, een aparte slaapkamer én een eigen voordeur met een buitenterras.

Onderdak voor de ‘Net-Niet generatie’
Heijmans ONE dient de Net-Niet generatie. Wie? Goed opgeleiden: tussen de 25 en 35 jaar, eerste baan, alleenstaand, de wereld aan hun voeten. Van deze ‘young en high potential’ tellen we er in 2050 maar liefst zo’n 700.000! Dat is meer dan Rotterdam aan inwoners telt. Op dit soort aanlokkelijke plekken willen zij zich ontplooien. Ze moeten daar wel concessies voor doen: verdienen te veel voor sociale huur, te weinig voor vrij sector huur. Een financiering krijgen voor een huis is erg moeilijk, maar ook niet even wenselijk. Heijmans ONE richt zich op de huurmarkt. Wonen voor € 700,- per maand (richtprijs), op een plek waar ze hun eigenheid kunnen tonen.

‘Pauzelandschappen’ komen tot leven
Pauzelandschappen, beving gebieden (?), Ieder kent ze. Verborgen plekken in of aan de rand van binnensteden, met een hek er omheen, waar al jaren niks mee gebeurt. Met Heijmans ONE hebben locatie-eigenaren een oplossing voor deze gebieden. Heijmans ONE draagt bij aan aspecten die kenmerkend zijn voor deze gebieden, zoals het aantrekken van nieuwe geldstromen, sociale en maatschappelijke binding en identiteits- en veiligheidsproblematiek.

Zo gepiept
Door prefabricage is Heijmans ONE snel te realiseren en binnen één dag te plaatsen. Start de definitieve bouw? Dan reist het huis eenvoudig met een vrachtwagen naar de volgende bestemming. Zo wordt tijdelijk gebruik toch weer heel duurzaam. Naast het circulaire gebruik van Heijmans ONE zijn de huizen, vanwege het massief houten casco, all-electric gebruik en opwekking van eigen energie, ook uiterst energiezuinig.

Plaatsing in Groningen
De ONE zal als innoviteit geplaatst worden op het terrein van Building, het kennis- en innovatiecentrum. De ONE zal worden gebruikt als “uitvalbasis” voor eigen werkzaamheden in Groningen e.o. zoals ruimte voor gesprekken met kopers van onze woningen. Daarnaast zullen studenten van de onderwijsinstanties (RUG, Hanzehogeschool) gebruik kunnen maken van de ONE als studie- en/of onderzoeksruimte. Ook zullen nieuwe innovaties van Heijmans op en nabij de ONE worden geplaatst.

Lees meer over de ONE’s in Nijkerk: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6490862407924219904/