Proeftuin

De proeftuin en de testhal van BuildinG zijn speciaal ingericht om uitgebreid te kunnen kennismaken en testen met materialen, constructies en gebouwdelen en hun gedrag bij blootstelling aan aardbevingstrillingen of andere externe componenten. Ook beschikken we over mogelijkheden om innovaties onder de aandacht te brengen of prototypes te toetsen.

Innovatiegevel
Wij vinden het belangrijk dat nieuwe materialen, technieken en oplossingen kunnen worden gezien, gevoeld en beleefd. De zuidgevel van de testhal van BuildinG is daarom ingericht als innovatiegevel.
Lees meer over de BuildinG innovatiegevels.

Proeven en prototypes
De hal, maar ook het terrein van BuildinG bieden volop ruimte voor proeven en prototypes. Onder andere Heijmans, PolyCiviel en Straw Blocks Systems gebruikten deze faciliteit al om hun innovatieve producten te toetsen en te verfijnen.
Lees meer over de mogelijkheden.

Triltafels geven inzicht in aardbevingsbestendigheid
Voorbeeld hiervan zijn de unieke triltafels, gerealiseerd in samenwerking met TNO en het lectoraat van Ihsan Bal van de Hanzehogeschool Groningen. Hiermee kunnen innovatieve materialen en technieken worden getest op hoe ze zich gedragen als ze worden blootgesteld aan een aardbeving. Treedt er schade op? Bij welke belasting? En wanneer? Is dit naar verwachting? Welke limieten zijn betrouwbaar en welke faalmechanismen treden er op.
Bedrijven kunnen bij ons terecht om materialen, technieken en constructies te testen. Dit gebeurt altijd onder begeleiding van Hanzehogeschool Groningen en TNO.
Lees meer over onze triltafels.

Vlaktesters
Deze testapparatuur is speciaal ontwikkeld voor het testen van wandelementen op aardbevingsbelastingen en bestaat uit 2 opstellingen, te weten:
- Testopstelling uit-het-vlak proeven
- Testopstelling in-het-vlak proeven
Lees meer over deze testers.

Neem contact op met BuildinG voor meer informatie.