In het nieuws

BuildinG in beeld en video

Videos

In aanloop naar de opening van de testhal van BuildinG op 21 september 2017 hebben de jongens van 'Wat Aans!' 4 vlogs gemaakt voor buildinG:

In de eerste video van de reeks een introductie van wat BuildinG nou eigenlijk is en waar het voor staat. Wat Aans! gaat in gesprek met directeur Rolf Koops en met de aannemer van de bouw, Klaas de Boer.

In de tweede video gaan de jongens naar Loppersum, waar de Beunhaas woont. Wat vindt een gedupeerde van de komst van BuildinG? Rik spreekt er over met Ger Warink. In het item 'Beunen met de Beunhaas' wordt een zelfgemaakte lijm getest op een zelfgemaakte trilplaat.

In de derde video gaan de jongens naar Appingedam. De Beunhaas gaat daar in gesprek met een lokale ondernemer om te kijken wat BuildinG voor hem kan betekenen en vice versa. Intussen gaat Rik in Appingedam naar een bevingbestendige plek zoeken om te wonen.

In de vierde en laatste video gaat Rik in gesprek met Be Schollema, wethouder van de gemeente Loppersum. Wat kan een gemeente betekenen voor BuildinG? En andersom? Daarnaast hebben we in deze vlog deel 2 van 'Beunen met de Beunhaas': hij heeft weer iets gemaakt, onze Beunhaas.

 

Tijdens Koningsdag 2018 was BuildinG aanwezig op de Grote Markt in Groningen om samen met basis- en middelbare scholieren het koninklijk gezelschap te laten zien hoe je op verschillende niveaus sterk kunt bouwen en dit kunt laten testen.

Bekijk hier een korte terugblik op de bijdrage van BuildinG: Download Telegraaf Koningsdag.MP4


toekomstbestendig-in-groningen.nl/ is een project van Van WijnenQuakeShield en Urgenda waarbij het voormalig postkantoor uit 1925 in Ten Post  is versterkt, verduurzaamd en verbeterd. Het gehele verbouwing- en versterkingsproces is daarbij goed in de gaten gehouden door Romy. Zij heeft hiervoor ook een interview  bij BuildinG gehouden met Peter Schultinga van QuakeShield over hun versterkingsmethode.

Het gehele interview is hier te bekijken.

Events

De allereerste editie van Thoes werd georganiseerd op zaterdag 30 juni. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, medewerkers en sponsoren hebben we een breed en inhoudelijk programma neer kunnen zetten. Ondanks het prachtige weer wist toch een mooi aantal mensen de weg te vinden naar BuildinG en de diverse expedities in de regio. We blikken terug op een, wat ons betreft, geslaagde dag.

Klik hier voor de 'Terugblik op Thoes'  nieuwsbrief met daarin de volgende onderwerpen:

  • Kick-off met Commissaris van de Koning René Paas
  • Expedities in de regio
  • Innovatiemarkt in BuildinG
  • Lezing in de Energy Barn
  • Workshops en lezingen
  • EBG Pitch

Tijdens Thoes werd ook de winnaar bekent gemaakt van de EBG Pitch. Acroniq versloeg HempFlax en Nipple Solutions. Lees hier het nieuwsbericht op dvhn.nl.

 

Publicaties

Interview Rolf Koops samen met Tom Postmes van de RUG over het kenniscongres van 8 november 2018: