Workshops tijdens THOES

13 juni 2018

Workshops tijdens THOES

Een mooi interview met Inge Zwerver van Groninger Dorpen

“Er zijn talloze ideeën en initiatieven voor toekomstbestendig wonen in gang gezet door bewoners, en de bouw barst van de kennis en kunde. Het is een gemiste kans als we die niet aan elkaar koppelen. Mijn oproep is dan ook om elkaar bij THOES te ontmoeten en initiatieven verder te brengen en te ‘plussen’.” We spreken met Inge Zwerver van Groninger Dorpen, een vereniging die zich inzet voor de Groningers én een van de initiatiefnemers van THOES.

Als iemand hart voor Groningen heeft, dan is het ‘Onderdendammer’ Inge wel. Vol enthousiasme vertelt ze over de mooie initiatieven die door diverse Groningse dorpen inmiddels al in gang zijn gezet, met als gemene deler het toewerken naar toekomstbestendige dorpen waar mensen langer zelfstandig kunnen wonen. “Zo is Ulrum onder de noemer DEEL& Ulrum bezig om het dorp toekomstbestendig te maken, en wordt er in Opende een nieuwe woonvoorziening gebouwd met 17 levensloopbestendige woningen: Droomwonen Opende”, vertelt Inge. “Ook in ’t Zandt wordt hard gewerkt, aan het initiatief Landgoed DeCamping, een voormalig voetbalterrein dat als ‘sociaal dorpsbedrijf’ een nieuwe bestemming krijgt.”

Door krimp en vergrijzing zien mensen steeds vaker de noodzaak om hun dorp, hun thuis, toekomstbestendig te maken, zodat ze ook op latere leeftijd binnen hun eigen sociale netwerk kunnen blijven, en verhuizen naar voorzieningen elders niet nodig is. Maar om dit echt verder te brengen is verbinding met het bedrijfsleven noodzakelijk. Een middel dat hieraan bijdraagt is de Coalitie Gezond Wonen, een samenwerkingsverband van Groningse bedrijven en (kennis)instellingen. Benieuwd hoe Ulrum, Opende en de Coalitie Gezond Wonen inzetten op een toekomstbestendig Groningen? Kom dan naar THOES en ga in gesprek! Zij verzorgen allen een workshop bij BuildinG in Groningen. Kijk op de website voor meer informatie (voor sommige programmaonderdelen dien je je aan te melden door een beperkt aantal plekken): https://thoes.zoz.events/aanmelden

  • Delen: