Terugblik eerste werkbijeenkomst Gezond Wonen

19 april 2017

Op donderdag 6 april organiseerde Groninger Dorpen, in samenwerking met BuildinG (Rolf Koops) en HANNN (Daan Bultje), de eerste werkbijeenkomst Gezond Wonen in het Openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum. Doel van deze bijeenkomst was kennis te nemen van de verschillende wooninitiatieven van een vijftal Groninger dorpen, ideeën uit te wisselen en een match te krijgen met de zogenoemde ‘coalitiepartners’ van het programma Gezond Wonen.

OPENING EN INTRODUCTIE

Inge Zwerver (adviseur Groninger Dorpen) wijst in haar welkom op dorpen met een diversiteit aan woondromen in Noord-Groningen. Maar nu moeten we een vervolgstap zetten naar een concrete uitvoering. Dan pas kunnen dromen werkelijkheid worden. Organisaties en bedrijven zijn nodig om dorpsplannen daadwerkelijk te realiseren. En nog mooier, om ze op te plussen!

Daan Bultje gaat vervolgens nader op het programma Gezond Wonen in. Hij refereert aan de conferentie BuildingTheFutureOfHealth (juni 2016) waarin gezocht is naar samenhang tussen ruimtelijke concepten en doelen vanuit een goede volksgezondheid: hoe kan de ruimtelijke inrichting bijdragen aan het zich wel bevinden, aan de verbetering van de (volks)gezondheid en het langer zelfstandig thuis wonen. Daan laat vervolgens de verschillende coalitiepartners, organisaties die zich hebben verbonden aan het programma, zich voorstellen: UMCG (Henk Timmerman), NCG (Liesbeth Weusten en Ursula Hendriks), BuildinG (Rolf Koops), Philips (Leon van Voorst), Van Wijnen (Joost Coolegem), VolkerWessels B.V. (Marinus den Herder), Noaber Foundation (Wim Post), Groninger Dorpen is zelf ook coalitiepartner; (Zorgverzekeraar Menzis is afwezig).

  • Delen: