Startsein officiële samenwerking Van Wijnen, Hanzehogeschool Groningen en BuildinG

1 oktober 2019

Startsein officiële samenwerking Van Wijnen, Hanzehogeschool Groningen en BuildinG

Van Wijnen, Hanzehogeschool Groningen en BuildinG zijn een officiële samenwerking aangegaan op De Loskade, de circulaire wijk op het Suikerterrein in Groningen. Hilbrand Katsma, regiodirecteur Van Wijnen Noord en Oost, ondertekende op maandag 30 september samen met Kuneke Schraagen, dean van de School voor Architectuur & Built Environment van de Hanzehogeschool Groningen en directeur Rolf Koops van BuildinG een samenwerkingsovereenkomst.

De ondertekening vond plaats tijdens MOVE a generation, de onderwijsdag van het MOVE together-event dat Van Wijnen deze hele week organiseert op het Suikerterrein. De samenwerking is gericht op het delen van kennis en doen van onderzoek op De Loskade, de circulaire wijk van overmorgen. Dit project, gesitueerd op het voormalige Suikerterrein in Groningen, is een initiatief van Van Wijnen en zal tot 2030 op deze locatie blijven staan.

Duurzame verbinding met het onderwijs
Gedurende de looptijd van het project werkt Van Wijnen samen met het lectoraat Ruimtelijke Transformaties van Kenniscentrum Noorderruimte van de Hanzehogeschool Groningen om langdurig toegepast onderzoek te doen naar de circulariteit en het tijdelijk wonen op de Loskade. Kennis- en innovatieplatform BuildinG zorgt hierbij voor een duurzame verbinding met het onderwijs en de verschillende onderzoekscentra. Het doel van deze samenwerking is het delen van kennis en het vergroten van inzichten rond de innovaties die Van Wijnen ontwikkelt.

Unieke proeftuin
De Loskade is een experimenteergebied voor ruimtelijke ontwikkelingen. De 46 woningen in de circulaire wijk worden tijdelijk verhuurd en de huurders hebben de woning maximaal een halfjaar ter beschikking. Na 11 jaar wordt de wijk gedemonteerd en elders herbouwd. Het is daarmee een circulaire ‘pop-up wijk’. Dit maakt van het project een unieke proeftuin met eindgebruikers.

  • Delen: