Nieuw: online kennistool helpt bij scholenbouw

14 januari 2020

Nieuw: online kennistool helpt bij scholenbouw

Het bouwen van een nieuwe school, of zelfs het verbouwen van een school, is voor een schooldirecteur geen dagelijkse kost. Er moeten veel beslissingen worden genomen terwijl men door gebrek aan ervaring de gevolgen niet kan overzien. Daarom presenteert BuildinG “Scholenbouwmaatje”: een online platform, dat helpt bij het bouwen van een nieuwe school of bij de verbouwing van een schoolgebouw. 

Lessons learned
Belangrijkste pijler van Scholenbouwmaatje is het delen van opgedane kennis. Wat zijn belangrijke overwegingen bij het nadenken over het klimaat binnen een school? Hoe houd je rekening met de voorwaarden voor passend onderwijs? Allemaal thema’s die al een keer zijn besproken bij andere bouwtrajecten. Dus waarom die kennis en ervaring niet delen, zodat het (ver)bouwen van scholen steeds makkelijker wordt?

Niets over het hoofd zien
Bij een scholenbouwtraject komt ontzettend veel kijken. Er zijn belangrijke zaken die absoluut niet over het hoofd mogen worden gezien en veel beslissingen hangen met elkaar samen. Ook daar biedt Scholenbouwmaatje een oplossing voor: in handige overzichten, onderverdeeld naar de verschillende bouwfasen, wordt het geheel ineens een stuk overzichtelijker en beter behapbaar.   

Van waarde voor alle bouwprojecten
In de provincie Groningen vindt momenteel veel scholenbouw plaats in verband met de aardbevingsproblematiek. Ter ondersteuning is er het ‘BuildinG Kwaliteitsteam Scholenbouw’, dat scholen in Groningen onafhankelijk kan adviseren tijdens het bouwproces. BuildinG wil deze trajecten zo soepel mogelijk laten verlopen, met een duurzaam en kwalitatief hoogstaand resultaat. En vooral: een fijne, veilige plek waar kinderen kunnen leren, spelen en ontwikkelen. Scholenbouwmaatje biedt hiertoe kennis en ervaring in een tool die voor alle scholenbouwtrajecten in heel Nederland van waarde kan zijn.  

Scholenbouwmaatje is een initiatief van BuildinG, in samenwerking met Ruimte OK, het bureau Scholenbouwmeester, Noorderpoort en de GGD.

Lees meer over de mogelijkheden van Scholenbouwmaatje of neem contact met ons op via scholenbouwmaatje@building.nl.

  • Delen: