Minister Kajsa Ollongren opent stropaviljoen bij BuildinG

13 augustus 2019

Minister Kajsa Ollongren opent stropaviljoen bij BuildinG

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken opent op 14 augustus het paviljoen van stro van Straw Blocks Systems in de proeftuin van BuildinG. Het Stropaviljoen is ontworpen en gebouwd door Pim Hondeveld en Peter Davids van Straw Blocks Systems, samen met studenten van de Academie voor Architectuur & Built Environment van de Hanzehogeschool Groningen.

Prefab elementen van stro
Straw Blocks Systems wil laten zien dat je met stro vormvrij, sterk en modern kunt bouwen. Het bedrijf realiseert LEGO-achtige geprofileerde blokken. Voor de hiervoor benodigde bewerking van ruwe strobalen heeft het zelf machines ontwikkeld. De stroblokken worden in een licht houten frame verwerkt tot prefab elementen voor gevel, vloer, dak en binnenwanden. De blokken hebben een hoge isolatiewaarde en zijn ‘damp-open’ voor een fijn binnenklimaat.

TNO heeft met positief resultaat een proefmuur van de blokken getest op de triltafel.

Testfaciliteiten bij BuildinG
Minister Ollongren opent er woensdag niet alleen het nieuwe Stropaviljoen, maar laat zich ook informeren over de testfaciliteiten voor aardbevingsbestendig bouwen bij BuildinG en de innovaties op het gebied van duurzaam en circulair bouwen.

Lees het volledige artikel in het Dagblad van het Noorden

  • Delen: