Kick-off verdubbeling N33 Midden levert concrete ideeën op

15 juni 2019

Kick-off verdubbeling N33 Midden levert concrete ideeën op

Veel concrete en mooie ideeën zijn opgehaald tijdens de succesvolle kick-off ‘Route N33 Midden’. Provincie Groningen en Rijkswaterstaat willen de verdubbeling van de N33 Midden volledig energieneutraal aanleggen. Om kennis en ideeën op het gebied van duurzaamheid op te halen organiseerde BuildinG de innovatie kick-off op 12 juni jl in opdracht van rijk en provincie. De middag vond plaats in de hal van BuildinG samen met een innovatiemarkt tijdens het TransFuture Festival.

Plannen en ideeën tijdens workshops
De middag werd geopend door RTV Noord presentator Marcel Nieuwenweg met een interview met onder meer gedeputeerde Nienke Homan. De groep ging daarna uiteen in diverse workshops om kennis en ideeën uit te wisselen en te komen tot concrete voorstellen. De sessies gingen over de thema’s energie, circulaire economie, sociale relevantie en ecologie & biodiversiteit. Directeur RWS Elze Klinkhammer sloot de middag enthousiast af en gaf aan zeer benieuwd te zijn naar de opbrengst en het vervolg van deze dag.

Jelle van der Heide, voorzitter werkgroep duurzaamheid N33 Midden, vatte de middag als volgt samen: “Verrassend veel lokale en regionale partijen hebben concrete mogelijkheden voor het project aangereikt. Een aantal daarvan zouden zelf een nieuwe economie en werkgelegenheid opleveren. Alle plannen en ideeën worden aangeboden aan de projectorganisatie en worden beoordeeld op inpasbaarheid in en om het project.”

Over de N33 Midden
Het verdubbelen van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam is van groot belang voor de bereikbaarheid van de Eemsdelta. De verdubbeling versterkt de regionale economie en de leefbaarheid van de regio en zorgt voor verbetering van de verkeersveiligheid. Bekijk voor meer informatie de website www.n33midden.nl.

  • Delen: