Hoe gedraagt trilling absorberend schuimbeton zich tijdens testen?

12 februari 2019

Hoe gedraagt trilling absorberend schuimbeton zich tijdens testen?

Afgelopen week werd in de hal van BuildinG een serie testen uitgevoerd met schuimbeton op de triltafel. De testen vonden plaats onder leiding van lector Ihsan Bal van de Research Group on Earthquake Resistant Structures van de Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met BuildinG. Op de kleine triltafel werd het Trilling Absorberend Schuimbeton (TAS) getest in opdracht van Nederboom. Doel is om het gedrag van het materiaal op aardbevingstrillingen te testen.

Naast praktijk onderzoek zijn er materiaalkundige onderzoeken uitgevoerd in december 2018. Het materiaal werd getest op een weg bij een school in Bedum. Gedurende een aantal dagen is de werking van het materiaal gemeten tijdens het rijden van zwaar verkeer over een verkeersdrempel naast een schoolgebouw. De mate van demping van het Trilling Absorberend Schuimbeton werd zo nader onderzocht.
In de komende weken zullen de resultaten van alle testen worden beschreven en uitgewerkt door lector Ihsan Bal van de Hanzehogeschool Groningen. Nederboom zal de resultaten van het onderzoek daarna publiceren.

Nederboom past de trilling Absorberende Schuimbeton toe in de Trilling Bestendige Fundering. Dit systeem wordt veel gebruikt bij versterkingen van funderingen van bestaande én nieuwbouw woningen in het aardbevingsgebied in Groningen.

Voor informatie over het schuimbeton kijk op www.nederboom.nl.

Voor meer informatie over testen stuur een mail naar Jelle Pama via info@building.nl.

  • Delen: