Finalisten EBG Pitch – Bouw en Innovatie bekend

7 juni 2018

Finalisten EBG Pitch – Bouw en Innovatie bekend

Beste bouwoplossing voor een toekomstbestendig Groningen maakt kans op €20.000

Gisteren vond de selectie plaats van de EBG Pitch – Bouw en Innovatie bij BuildinG. Uit veertien kandidaten werden drie finalisten gekozen die op zaterdag 30 juni hun idee voor een toekomstbestendig Groningen mogen pitchen. De beste bouwoplossing maakt tijdens de finale kans op €20.000 dat wordt verdeeld door een vakjury en publiek.

EBG Pitch – Bouw & Innovatie

Na eerdere succesvolle edities organiseert Economic Board Groningen (EBG) op zaterdag 30 juni een EBG Pitch tijdens THOES, hét evenement waar bouw en bewoners elkaar ontmoeten. Daar bepaalt het publiek samen met de vakjury hoe de €20.000 verdeeld wordt onder de finalisten en wie zijn of haar plannen waar kan maken. De vakjury bestaat uit Suzan Wierenga (KAW), Annemarie Heite (Hanzehogeschool Groningen) en Roel de Jong (abtWassenaar). Bovendien mag de winnaar het idee komen testen in BuildinG te Groningen, hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendige bouw en infra. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door EBG en BuildinG.

Finalisten

De drie finalisten claimen allen dé bouwoplossing voor een toekomstbestendig Groningen te hebben. Bearnd Hylkema van Nippel Solutions heeft een oplossing voor het tijdelijk versterken van panden in het aardbevingsgebied. Hempflax ontwikkelt een gevelsysteem voor nieuwbouwhuizen waar hennep wordt gebruikt als isolatie en Frank Bucher van Acroniq maakt bouwmateriaal van olifantsgras. Frank laat zijn product bij BuildinG zien in de innovatiegevel.

Iedereen kan meebeslissen

De EBG Pitch – Bouw en Innovatie vindt plaats op zaterdag 30 juni van 15.30 tot 17.00 uur tijdens THOES in The Energy Barn op het Zernikepark in Groningen. Het evenement is gratis toegankelijk voor ondernemers, investeerders en geïnteresseerden uit de regio. Meer informatie en aanmelden kan via www.economicboardgroningen.nl/ebgpitch.

  • Delen: