Innovatiegevel

Heeft u een aardbevingsbestendige of duurzame bouwoplossing die het bekijken waard is? Kom naar BuildinG! Vanaf 2017 kunt u uw vinding tentoonstellen op de gevel van hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendig bouwen. Voor € 1.500 kunt u een stuk van de Innovatiegevel huren die wordt gezien door belangrijke partijen in de bouw: bouwbedrijven, architecten, ingenieurs, gebouweigenaren en bewoners. Bovendien kunt u onderdeel worden van meerdere onderzoeken.

BuildinG

BuildinG in Groningen is de eerste geavanceerde proeftuin waar nieuwe ideeën voor aardbevingsbestendig, levensloopbestendig en energiezuinig bouwen zich kunnen ontwikkelen. Hier komen ondernemers, onderzoekers en overheden samen om nieuwe producten te testen en te ontwikkelen die in Noord-Groningen en daarbuiten gebruikt kunnen worden. BuildinG is een initiatief van Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen, TNO en Bouwend Nederland.

Testhal

BuildinG is gestart met de bouw van een test- en demohal. Er komt een permanente demo- en voorlichtingsruimte en er vinden veel activiteiten plaats, gericht op belangrijke stakeholders. De testhal wordt gebouwd op het Zernike complex in Groningen, achter EnTranCe (Energy Transition Centre) waar dagelijks veel belangrijke spelers uit de energiewereld komen.

De gevel

De zuidgevel van het gebouw, de “Innovatiegevel”, heeft acht gevelopeningen gekregen. Zeven openingen met een afmeting van 3 x 3 vierkante meter en één opening met een afmeting van 2,1 x 3 vierkante meter, en de mogelijkheid om naar binnen (2 meter) en naar buiten (1 meter) toe uit te bouwen. Een ideale kans om uw oplossing gedurende een half jaar of een jaar tentoon te stellen, of zo u wilt, onderdeel te laten worden van een proefopstelling. De kosten bedragen € 1.500 excl. BTW voor 12 maanden of € 800 excl. BTW voor 6 maanden.

Aanmelden en contact

Meer informatie? Meld u aan voor de informatiebijeenkomst op 10 november 2016. Wilt u nu al deelnemen? Dat horen we dat ook graag. Bij gelijke geschiktheid werken we op volgorde van binnenkomst. Voor aanmelding, vragen of ideeën kunt u contact opnemen met Peter Kuindersma van TNO via peter.kuindersma@tno.nl.

Bijeenkomst

Op donderdag 10 november houden we een bijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in de Innovatiegevel of in BuildinG zelf. Informatie is hier te vinden.

Waarom meedoen?

Omdat wij het belangrijk vinden dat nieuwe materialen, technieken en oplossingen ook kunnen worden gezien, gevoeld en beleefd, biedt BuildinG onder andere aan aannemers, leveranciers, fabrikanten en start-ups de mogelijkheid om een perceel in de gevel te huren en deze in te vullen met een innovatieve oplossing. De voordelen:

  • Constante exposure.
  • De mogelijkheid om uw oplossing in het aardbevingsgebied te presenteren.
  • Deelname aan onderzoek, bijvoorbeeld door het plaatsen van trilsensoren.
  • Rechtstreeks in contact komen met andere belanghebbenden.
  • Een netwerk opbouwen in de regio.

Als BuildinG zijn we op zoek naar innovatieve invullingen die laten zien, door middel van materiaalgebruik, functionele of fysische prestaties dat zij een oplossing vormen voor de uitdagingen waar de bouwindustrie voor staat: een geïntegreerde duurzame oplossing die waarde voor de eigenaar en de gebruiker levert door haar bijzondere eigenschappen.