Kick-off Bouwtex

Gangbare transformaties van gebouwen zijn vaak ingrijpend, irreversibel en gaan met (zeer) veel materiaalgebruik gepaard. Dit maakt het transformeren van gebouwen duur en tijdrovend en het heeft een onnodig grote milieu-impact. De stelling, van de bij dit RAAK-project BouwTex aangesloten organisaties, is dat met textiel tot andere, lichtere en meer flexibele oplossingen gekomen kan worden.

Kick-off Bouwtex: nieuw onderzoek naar gebouwtransformaties met textiel

Waarom textiel?
Textiel heeft in het verleden in verschillende toepassingen bewezen waarde toe te kunnen voegen aan gebouwen, door ze te beschermen tegen weersinvloeden (tent- en andere afschermconstructies), gebouwprestaties te verbeteren (isolatiewaarde, akoestiek) en de belevingswaarde te vergroten (visueel, vorm). Die potentie van textiel voor gebouwverbetering gaan we benutten in de vraag naar goedkope en snelle transformatie van vastgoed. Textiel is licht in gewicht, makkelijk te vormen, sterk, isolerend, vochtregulerend en kan goed voorzien worden van extra functies. Met name in gebieden met aardbevingsgevaar en gebieden met een (tijdelijke) vraag naar flexibele indeling van ruimtes kan textiel waarde hebben.

Doel bijeenkomst
Het doel van deze bijeenkomst is om kennis te maken met:
• de mogelijkheden van textiel voor de bouw
• de nieuwbouw en faciliteiten van BuildinG
• een eerste proof of concept van BouwTex met daarin proefstukken voor drie productideeën op basis van textiel
en om samen te filosoferen over wat voor extra functionaliteiten we mee zouden willen geven aan de te ontwikkelen prototypes

Meer informatie en aanmelden via deze link.

  • Delen:
Terug naar overzicht