Bijeenkomst: Testen op aardbevingsbestendigheid

van tot

Werkt u aan een aardbevingsbestendige bouwoplossing? Wilt u weten of deze bestand is tegen een trilling? Vanaf voorjaar 2017 kunt u bij BuildinG terecht op twee type proefopstellingen. Wilt u weten hoe testen op een triltafel werkt en wat u kunt doen met een cyclische vlaktester? Wij nodigen u van harte uit voor de bijeenkomst op maandag 21 november vanaf 14.30 bij EnTranCe in Groningen.

Wat is BuildinG?

BuildinG in Groningen is de eerste geavanceerde proeftuin waar nieuwe ideeën voor aardbevingsbestendig, levensloopbestendig en energiezuinig bouwen zich kunnen ontwikkelen. Hier komen ondernemers, onderzoekers en overheden samen om nieuwe producten te testen en te ontwikkelen die in Noord-Groningen en daarbuiten gebruikt kunnen worden. BuildinG is een initiatief van Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen, TNO en Bouwend Nederland.

Wat kan ik op BuildinG?

BuildinG is gestart met de bouw van een test- en demohal. Organisaties kunnen daar hun producten testen en laten certificeren, tentoonstellingen houden, bijeenkomsten organiseren, samenwerkingspartners vinden en hun product of idee exposeren in de Innovatiegevel.

Testen op een proefopstelling

Uit de eerder gehouden bijeenkomsten met stakeholders kwam naar voren dat testen op een triltafel unaniem als belangrijk onderdeel werd gezien van de activiteiten in BuildinG. In de hal van BuildinG worden twee type opstellingen geplaatst: een cyclische vlaktester en een dynamische triltafel. Wij informeren u graag op welke wijze deze opstellingen u kunnen helpen bij het ontwikkelen van uw oplossing. BuildinG neemt u graag mee in de vraag wanneer tests noodzakelijk zijn en op welke manier er getest kan worden. Daarnaast gaan we onder meer in op de verschillen tussen de twee opstellingen. Ook wordt aandacht besteed aan de vraag hoe we tests praktisch kunnen organiseren, zodat u weet wat u kunt verwachten als u aan de slag wilt.

Programma

14.30 uur

Ontvangst

15.00 uur

Welkom en introductie BuildinG

15.15 uur

Onderzoek op een proefopstelling (waarom/welk doel)

15.30 uur

Verschillen en overeenkomsten testopstellingen in BuildinG

16.00 uur

Hoe gaat onderzoek op een testopstelling in zijn werk

16.20 uur

Hoe nu verder (individueel testen of testen in een programma)

16.30 uur

Mogelijkheid tot het stellen vragen en netwerken

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via info@building.nl onder vermelding van 'bijeenkomst 21 november'. Graag vernemen we met hoeveel personen u komt. De bijeenkomst vindt plaats bij EnTranCe, Zernikelaan 17 te Groningen.

  • Delen:
Terug naar overzicht